6 tipuri de încălțăminte bărbătească

heading_title

Încălțămintea pentru bărbați nu are parte de atâta discuție și o cantitate de informație la fel de mari precum cea de damă. Femeile sunt cunoscute drept iubitoare și chiar ”devoratoare” de pantofi, așa că lumea se concentrează mult pe tipurile de încălțăminte destinate femeilor. În realitate, un bărbat elegant sau la curent cu moda poate sa aibă la fel de multe perechi de pantofi ca o femeie și își dorește să poată fi la fel de bine informat asupra trendurilor actuale. Surprinzător este că există foarte multe tipuri de pantofi bărbătești ce se poartă în diverse ocazii, așa că privilegiul feminin al miilor de pantofi este azi împărțit cu sexul opus. Încălțămintea pentru bărbați este variată și include multiple modele de la cel mai elegant la cel de plajă.


incaltaminte piele barbati


Oxford

Pantoful Oxford este considerat cel mai elegant pantof bărbătesc din lume. Purtat de studenții de la Oxford în secolul al-18-lea, acesta și-a dovedit eleganța de-a lungul timpului. Este un pantof din piele naturală cu șiret. Elementul său distinctiv este faptul că închiderea șiretului este ascunsă prin deschiderea sa in V, dinspre bot spre gleznă. Vârful piciorului este despărțit de restul carâmbului printr-o singura cusătură simplă. Acești pantofi se pot purta cu orice culoare de șosetă. Dacă doriți să îi purtați la o ocazie speciala, precum o nuntă sau un dineu oficial atunci culoarea pantofilor trebuie să fie obligatoriu neagra și trebuie împerecheați cu un frac sau un costum elegant, dar sobru. Pantoful maro este mai puțin pretențios și poate completa o ținută business clasică alături de un costum bleumarin, gri închis sau maro închis. Un fapt interesant: Oxford era pantoful preferat al legendarului Fred Astaire.

Derby

Denumirea lor în comparație cu Oxford te duce cu gândul la un gentleman englez, dar care nu se află la Oxford, ci în aer liber la un derby. Asta înseamnă elegant, dar relaxat, adică un casual englezesc. Sunt pantofi cu șiret, dar spre deosebire de Oxford cele două părți legate de șiret, adică cele două părți ale carâmbului, nu se întâlnesc, drept urmare sunt considerate ”închidere deschisă”. Acest tip de închidere face pantofii Derby să fie potriviți acelor bărbați ce au laba piciorului mai lată. Acest model de pantofi bărbătești sunt prefecți pentru ținutele business, fiind eleganți, dar nu foarte pretențioși.

Monk

Pantoful ”călugărului”, dacă îi putem spune așa este acel pantof bărbătesc caracterizat prin închiderea cu cataramă peste partea din față a piciorului. Acest tip de încălțăminte bărbătească este foarte răspândită pentru că poate fi purtată atât la un costum casual, cât si cu o pereche de jeans. Se pot închide cu o singura cataramă sau pot avea un sistem format din două catarame, una mai mică și una mai mare.

Pantofii brogue

Sunt pantofi eleganți, de multe ori variații ale celor de tipul Oxford sau Derby, dar au totuși o caracteristică ce îi separă de restul, și anume, faptul că au un model elegant creat din perforații făcute în pielea pantofului. Modelul poate să apară fie pe călcâi, fie pe marginea carâmbului, fie pe bombeu, dar poate fi și o combinație de mai multe locuri.

Mocasinii

Mocasinii, cunoscuți de mulți și sub numele de ”loafers”, sunt o pereche de pantofi lejeri, folosiți în cele mai lejere ocazii de business. Sunt ușor de pus în picioare pentru că nu au nici șireturi și nici catarame, ci pur și simplu se încălță. Acești tip de pantofi bărbătești au fost creați pentru a fi purtați în interior, dar foarte rapid au devenit unii dintre cei mai versatili pantofi bărbătești. Asta pentru că poți încălța acest pantof dimineață, apoi să mergi la birou, să ai o întâlnire de afaceri, apoi poți să îți scoți prietena la cină și, dacă timpul nu îți permite să tr schimbi, poți folosi aceeași pereche de pantofi pentru club sau petrecerea ce urmează.

Pantofii sport

Aceștia sunt cei mai purtați pantofi bărbătești, din simplul motiv că bărbații preferă comoditatea înainte de toate. Sunt mulți care chiar atunci când au întâlniri de afaceri programate preferă să țină o pereche de Derby la birou și să îi schimbe înainte de întâlnire, iar în restul zilei să folosească comozii pantofi sport. Bărbații sunt cei care se uită cu mare atenție la calitățile acestor pantofi și, de aceea, a și apărut o varietate de pantofi de acest tip: pantofi de alergare, de alpinism, de mers rapid, de cățărare, pentru sporturi de contact, etc. Atunci când alegi o pereche de pantofi sport, indiferent pentru ce îi cumperi trebuie să te gândești la un lucru esențial: materialul din care este confecționat acel pantof. Mulți producători de încălțăminte fac reclamă pentru materiale ce înlătură transpirația și previn ciuperca piciorului, dar adevărul este că cea mai sigură metodă de prevenire este să cumperi încălțăminte din piele pentru bărbați.

Articole asemanatoare

Cum să cureți perfect pantofii albi

Cum să cureți perfect pantofii albi

Păstrarea încălțămintei cât mai mult timp și într-o stare cât mai apropiată de forma inițială este unul dintre scopurile ...

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

Multă lume consideră că dacă o pereche de pantofi este bună, atunci va trebui să țină mulți ani. Ceea ce este perfect...

Culoarea potrivita de pantofi pentru ținuta ta

Culoarea potrivita de pantofi pentru ținuta ta

Acum un an ți-ai cumpărat o pereche de încălțăminte din piele naturală roz prăfuit pentru că se purta foarte...