12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

heading_title

Este un fapt cunoscut că pentru o femeie pantoful trebuie să fie frumos. Dacă treci pe lângă vitrina unui magazin sau vezi într-o reclamă pe Facebook o pereche de pantofi care ți se par superbi, cu siguranță te vei chinui să îi cumperi în cele din urmă.

Unele femei sunt în stare să facă eforturi supraomenești pentru a purta o pereche de pantofi care îi plac mult. Chiar dacă ajunge acasă cu picioarele pline de bășici și are senzația că pășește pe țepi, ea tot va purta perechea respectivă și va și zâmbi între timp.

Dar este posibil să alegi o pereche de pantofi care să fie și frumoși, dar să îți fie și comozi. Sunt câteva trucuri pe care ți le vom împărtășii mai jos legate de cum să alegi perechea perfectă de încălțăminte.

1. Alege pantofi din piele naturală

Foarte multă lume consideră că nu este necesar să ai pantofi de piele neapărat. Este considerată o fiță sau un truc al producătorilor de încălțăminte din piele naturală. Diferența de preț este din nou importantă, iar mulți îți iau pantofi ieftini din scai sau alte materiale sintetice pentru a avea mai multe perechi de pantofi.

Motivul pentru care chiar doctorii recomandă să porți pantofi de piele, este că pielea fiind practic o piele a „altui animal” va permite piciorului să se aerisească. Materialele sintetice încing piciorul, acesta va transpira, iar după o zi întreagă de purtat pantoful respectiv, piciorul va avea mult de suferit. Unul dintre efectele cele mai frecvente ale acestei probleme, suferințe a piciorului este chiar ciuperca piciorului ce apare la foarte multe persoane. Un pantof din piele, chiar dacă este mai scump, te va scuti de cheltuieli inutile date pe spray-uri și pudre la farmacie, ca să nu mai vorbim de vizitele la doctor.

2. Cunoaște-ți măsura și evalueaz-o

Măsurile sunt extrem de diferite de la producător la producător. De aceea este bine să probezi într-un magazin două numere consecutive de la un anumit producător. Dacă alegi să comanzi pantofi online caută acele site-uri care au o scală a măsurilor, chiar printabilă în unele cazuri. Pune talpa piciorului pe o foaie albă de hârtie și roagă pe cineva să traseze conturul în jurul acesteia.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă sa-r putea ca numărul de la pantofi să se modifice cu până la un număr în plus. De asemenea, unele femei au descoperit că li s-a modificat un pic numărul purtat la pantofi după o sarcină. Așa că nu te baza pe faptul că știi ce măsură porți și verifică tot timpul care este măsura ta.

3. Ferește-te de măsurile fixe

Pantoful trebuie să fie lejer, nu să îți scape din picior, dar în niciun caz să fie fix. Degetele tale de la picioare trebuie să aibă loc să se miște ușor în pantof și nu să fie înghesuite. Un pantof prea strâmt pe lângă durere de picioare poate duce și la probleme de circulație.

4. Mergi un pic cu ambii pantofi

De obicei atunci când probezi pantofi într-un magazin și se va da pantoful de la piciorul drept pentru a-l încerca. Solicită ambii pantofi pentru a-i proba dacă ești hotărâtă să îi cumperi. Mergi cu ei un pic și încearcă să mergi pe o suprafață plană și solidă ca spre exemplu gresie sau podea în magazin. Evită să calci pe covor la probă pentru că s-ar putea să te păcălească acesta. Vei putea crede că sunt comozi și ei de fapt să nu fie.

5. Atenție la calapod

Este posibil ca un anumit calapod de la un producător de încălțăminte să nu se potrivească piciorului tău. Sunt oameni care au laba piciorului mai lată spre degete și atunci vor găsi variante de pantofi pentru care chiar dacă vor încerca să aleagă o măsura în plus, acestea tot nu le vor veni confortabil. Și aceasta pentru că modelul respectiv este creat pentru alt tip de talpă.

Pentru pantofii cu toc este important ca tocul să nu se îndoaie în exterior când mergi. Poți face chiar un test de stabilitate a tocului: aplică un pic de presiune pe arcada de sus a labei piciorului și dacă tocul se curbează înspre pingea, atunci nu cumpăra acel pantof. Îți va crea mari probleme la mers.

6. Alege o talpă flexibilă

O talpă flexibilă este esențială pentru ca piciorul tău să se simtă ok. Dacă cele două parți ale tălpii, cea dinspre călcâi și cea dinspre degete nu se mișcă în timpul mersului vei suferi de oboseală mai tot timpul.

Verifică atunci când vrei să îți cumperi pantoful ales și îndoaie vârful înspre partea de sus pentru a vedea dacă are flexibilitate.

7. Atenție la lungimea tocului!

Tocul unui pantof este recomandat să nu aibă mai mult de 9,5 cm, iar distanța dintre pingea și toc nu trebuie să fie mai mică de 3 cm. Dacă această distanță nu este corectă te poți oricând dezechilibra și să cazi. În plus, o distanță mică între pingea și toc va pune mult mai multă presiune pe degetele de la picioare.

Un toc mai mare de 9,5 cm te va face să îți modifici postura, iar asta duce la probleme cu genunchii și/sau cu coloana.

8. Nu mai spune "Lasă că se lasă ei!"

Există vorba mamei sau a bunicii că pantoful trebuie să fie fix dacă este din piele naturală pentru că „pielea se lasă” după purtare. Dar degeaba vei purta pantofii noi prin casă două săptămâni, pentru că nu se vor lăsa cât să îți fie comozi. Poate se mai lăbărțează un pic pielea pe la margini, mai ales dacă nu este de foarte bună calitate, dar în niciun caz „nu cresc” pantofii cu jumătate de număr. Și ca să știi, nici dacă îi dai cu spirt sau talc ... tot nu merge

Articole asemanatoare

5 sfaturi pentru a cumpăra pantofi online

5 sfaturi pentru a cumpăra pantofi online

Probabil că nu există femeie care să considere că are îndeajuns de multe perechi de pantofi...

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

Multă lume consideră că dacă o pereche de pantofi este bună, atunci va trebui să țină mulți ani. Ceea ce este perfect...

Ce încălțăminte să luam cu noi în concediu?

Ce încălțăminte să luam cu noi în concediu?

A venit vara și o dată cu acest minunat și însorit anotimp vine și acel moment mult așteptat în care ne luăm...