7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

heading_title

Multă lume consideră că dacă o pereche de pantofi este bună, atunci va trebui să țină mulți ani. Ceea ce este perfect corect, doar că orice încălțăminte oricât de bună sau scumpă ar fi trebuie neapărat îngrijită. Iar faptul că o îngrijim ne va ajuta să avem pantofi mai curați, mai confortabili și care ne vor ține foarte mult timp.

Iată mai jos câteva sfaturi legate de cum putem păstra încălțămintea curată, dar și să o facem mai confortabilă pentru picioarele noastre folosindu-ne-ne de metode extrem de simple.

1. Folosește branțuri din silicon sau ... alte mici trucuri

Ai idee oare cum reușește Kate Middleton să poarte tocuri așa înalte tot timpul și pare că o face fără niciun efor. Secretul ei sunt talonetele din piele. Acestea o ajută să nu o doară picioarele. Există și varianta unor mini-talonete sub forma unor punguțe mici cu gel, gel pads, create pentru fi puse în partea din spate a tălpii unde este tocul sau pe partea unde este pingeaua. În cazul în care te afli într-o situație în care nu ești pregătită și porți o pereche de pantofi noi care nu știi că îți vor face probleme, atunci există niște trucuri la-îndemână pe care le poți folosi. În loc de punguța cu gel poți utiliza o pernuță pentru sutien, iar în loc de talonet poți folosi un tampon.

2. Folosește fixativ pentru a împiedica pantoful să alunece

Fixativul poate fi de mare ajutor pentru ... piciorul tău, nu numai pentru păr. Dacă dai cu un pic de fixativ pe talpa, acest lucru poate să prevină alunecarea piciorului în față atunci când porți tocuri. Fixativul este o soluție lipicioasă și aceasta va face talpa să rămână la locul ei, mai ales atunci când porți tocuri foarte înalte.

3. Șampon uscat sau plicuri de ceai pentru îndepărtarea mirosurilor

Șamponul uscat are un miros extrem de plăcut și are marele avantaj de a fi hidratant. De aceea dacă dai cu un pic de spray în interiorul pantofului sau chiar pe talpa piciorului vei evita transpirația piciorului și vei putea evita mirosurile neplăcute după o zi de purtat pantofi închiși. Dacă ți se întâmplă să ai niște cutiuțe de ceai pe care nu le-ai folosit integral, dar au expirat, acestea îți pot folosi pentru altceva. Poți scoate pliculețele și să le pui în încălțăminte. Acestea au avantajul de a avea încă o aromă plăcută și îți va ajuta încălțămintea să scape de mirosurile neplăcute și să le și prevină.

4. Pudră de bebeluși pentru a scăpa de „scârțâit”

Cu siguranță iubești perechea asta de pantofi, dar urăști scârțâitul enervant care se aude de fiecare dată când pui piciorul jos. E ca și cum ai fi o pisică ce poartă clopoței. Este enervant și pentru cei din jur, dar mai ales pentru tine. Și asta pentru că ai senzația că numai asta se aude ... Un super truc pentru a preveni această problemă este să pui pudră pentru bebeluși în pantof. Piciorul va aluneca în acesta ușor, iar zgomotul enervant nu se va mai auzi. În plus, vei avea și avantajul că pudra respectivă are sigur și un miros plăcut, deci va preveni orice miros neplăcut al pantofilor.

5. Folosește deodorant solid în părțile „problemă” ale pantofului

În special dacă folosești pantofi sau sandale fără dresuri vei fi predispusă la a face bătături sau chiar bășici. Frecarea care se produce între piciorul gol și pantof va da naștere acestor probleme ce pot fi deranjante până la extrem de dureroase. Dacă vrei să continui să îți porți perechea de pantofi preferată, fără să riști să te bată prea tare, atunci iată o soluție care va funcționa cu siguranță. Dă pe interiorul pantofului sau chiar pe piciorul gol cu un deodorant tip stick. Nu e nevoie să dai toată suprafața, ci doar acele porțiuni care știi că îți fac în general probleme când porți pantofi.

6. Când porți tocuri, lipește două degete

Se pare că dacă îți lipești două degete între ele, vei purta tocurile înalte cu mult mai multă ușurință. Dar nu orice două degete poți lipi și nu oricum. Pentru ca acest truc să fie eficient va trebui să lipești între ele al treilea și al patrulea . Explicația ar fi că între aceste două degete se află un nerv, iar lipirea celor două degete va reduce presiunea pe acesta. Nu trebuie însă să exagerezi, în sensul că trebuie să lipești fără presiune, fără să le prinzi prea strâns. Și aceasta pentru că în loc să îți faci bine îți vei face rău căci vei opri circulația.

7. Șlefuiește talpa

Poți să folosești o pânză cu șmirghel sau o pila ascuțită pentru a da cu ea pe tălpile pantofului. Dar de ce ai face asta, te întrebi? Pentru că asta va preveni alunecarea pantofului pe suprafețele mai lucioase. Există pantofi care sunt comozi și buni la purtat, dar au acest mare defect și anume, tălpile lor sunt foarte alunecoase. Sau poate că ai o pereche de pantofi pe care ai purtat-o mult pentru că sunt pantofii tăi de suflet, dar datorită faptului că i-ai folosit atâta timp s-au tocit și alunecă. Dacă ai un pic de șmirghel îl poți folosi pentru a transforma suprafața tălpi într-una poroasă, ce îți va permite să pășești în siguranță.

CONCLUZIE

Desigur, poți găsi și tu nenumărate variante de îngrijire a pantofilor sau de a-i transforma într-unii confortabili. E important să știi că este foarte important să păstrezi o igienă bună pentru pantofii tăi. Dacă materialul îți permite, spală-i din când în când la mașina de spălat. Dacă nu, spală-i, dă-i cu o cremă de pantofi potrivită cu materialul din care sunt creați și poți folosi chiar o cremă delicată pentru mâini pentru a îngriji pielea mai delicată. Dacă ai grijă de pantofii tăi, ei vor avea la rândul lor grijă de picioarele tale.

Articole asemanatoare

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

Este un fapt cunoscut că pentru o femeie pantoful trebuie să fie frumos. Dacă treci pe lângă vitrina unui magazin sau...

5 sfaturi pentru a cumpăra pantofi online

5 sfaturi pentru a cumpăra pantofi online

Probabil că nu există femeie care să considere că are îndeajuns de multe perechi de pantofi...

6 tipuri de încălțăminte bărbătească

6 tipuri de încălțăminte bărbătească

Încălțămintea pentru bărbați nu are parte de atâta discuție și o cantitate de informație la fel de mari precum cea de damă.