Culoarea potrivita de pantofi pentru ținuta ta

heading_title

Acum un an ți-ai cumpărat o pereche de încălțăminte din piele naturală roz prăfuit pentru că se purta foarte mult, colega ta avea aceeași culoare de sandale și îți plăcea tare, în plus tocmai îți cumpăraseși o bluză roz și se potriveau de minune împreună. Azi stai și te uiți la dulapul tău și îți dai seama că în afară de bluza aia nu prea mai ai ceva roz în garderobă. Deci, apare întrebarea ce faci cu perechea asta de pantofiori care încă îți place, dar nu ai nici cea mai vagă idee cum să o asortezi.

Vom trece prin culorile cele mai comune ale încălțămintei de damă și vom vedea cu ce culori se pot asorta și, pe parcurs, vom discuta despre tendințele în materie de culoare de anul acesta.

Încălțămintea roșie

Pantoful roșu atrage privirile tuturor, este o declarație de stil și totodată ceva ce fiecare femeie visează să aibă o dată în viață. Dacă vrei să îl transformi în piesa centrală a ținutei tale, poartă-l cu culori de bază, precum alb sau negru. Această culoare se potrivește însă și cu gri sau albastru marin, dar și cu culorile sale complementare: roz sau portocaliu. De fapt, una dintre combinațiile câștigătoare ale momentului este roz cu roșu. Trebuie, însă, să reții că pantoful roșu este vedeta outfit-ului tău, deci merge cu o ținută mai ”cuminte” și nu cu una provocatoare.

Încălțămintea nude

Purtată intens în special la ținute sau eveniment speciale pare simplu de asortat, dar nu este chiar așa. Pentru că încălțămintea nude nu este foarte frapantă pentru ochi este foarte potrivită să o asortezi la o ținută extravagantă și asta va garanta că atenția tuturor este asupra outfit-ului și nu a asupra pantofilor. Nude este o alternativă de culoare pentru pantofii negri. Se potrivește foarte bine cu alb sau gri, cu bej sau crem. Deasemenea este o culoare foarte bună pentru încălțăminte atunci când alegi o ținută cu imprimeu sau model mai încărcat, pentru ca ajută la ”îmblânzirea” ansamblului. Nu este de recomandat, însă să cumpărați cizme sau botine nude, acestea merg destul de greu cu o asemenea culoare și vă vor da bătăi de cap la asortat. O pereche de încălțăminte din piele naturală, precum pantofii sau sandalele nude poate deveni cea mai bună prietenă a ta.

Încălțămintea galbenă

O anume nuanță de galben, asemănătoare lămâi abia coapte este în acest an în trend în ceea ce privește moda feminină. Galbenul este o culoare solară, veselă, vie, pe care ai vrea parcă să o porți toată vara. Exact ca și cu pantoful roșu, încălțămintea galbenă are capacitatea de a atrage privirile și a fi vedeta ținutei. Drept urmare, trebuie să alegi o ținută cât mai simplă care să îi dea pantofului strălucirea necesară. Galbenul se potrivește minunat cu price nuanță de albastru și din acest motiv este perfect pentru a fi asortat la o piesă din denim. Verdele este din nou o variantă bună, dar și combinații simple de culori ce pot include galben.

Încălțăminte mov

Botinele mov sunt marele hit al anului 2019 în materie de culori de încălțăminte. Și asta se datorează casei de modă Balenciaga ce a lansat botinele sale mov până la jumătatea gambei. Dar movul nu este chiar o culoare nouă în moda feminină bucurându-se în mod constant de apreciere. Această culoare merge foarte bine cu culori precum alb sau negru ce îi permit să iasă în evidență. Albastru se potrivește foarte bine, iar combinația de jeans cu pantofi mov este incredibilă.

Încălțăminte roz

Roz este culoarea fiecărei femei de când era mică. Este culoarea delicată și dulce, iar dacă este o nuanță deschisă devine acel diafan roz al balerinelor, iar dacă este una mai închisă, atunci devine o culoare puternică, declarativă. Rozul se potrivește bine cu tonuri de gri, negru sau alb, dar partenerul lui de viață este albastru deschis sau bleu. Dar și un verde mentă sau un portocaliu deschis merg alături de clasicul roz.

Încălțăminte albă

Foarte multă vreme încălțămintea albă a fost pusă într-un colț și privită ciudat. Parcă nu se potrivea cu nimic, dar iată, a sosit și clipa ei. În 2019, albul este culoarea fiecărui pantof, sanda și chiar botină a caselor de modă renumite. Da, albul merge foarte bine cu negrul, dar marele său avantaj este că îl poți purta la majoritatea culorilor din lume. Trebuie doar să găsești un model de încălțăminte pentru femei ce ți se pare potrivit sau special și apoi să combini. Albul se potrivește foarte bine imprimeurilor pentru că nu încarcă deloc ansamblul. Deasemenea este perfect alături nuanțe pastel.

Teoria combinării culorilor atunci când vine vorba de modă poate fi un lucru dificil. Există momente în care nu suntem foarte inspirați și de aceea este bine să primim un pic de ajutor.

Articole asemanatoare

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

Este un fapt cunoscut că pentru o femeie pantoful trebuie să fie frumos. Dacă treci pe lângă vitrina unui magazin sau...

5 sfaturi pentru a cumpăra pantofi online

5 sfaturi pentru a cumpăra pantofi online

Probabil că nu există femeie care să considere că are îndeajuns de multe perechi de pantofi...

6 tipuri de încălțăminte bărbătească

6 tipuri de încălțăminte bărbătească

Încălțămintea pentru bărbați nu are parte de atâta discuție și o cantitate de informație la fel de mari precum cea de damă.