Ce pantofi purtăm la nuntă?

heading_title

La ultima nuntă la care am fost mirii purtau teniși, o marcă bună, o calitate excepțională, dar totuși nu ceea ce se aștepta lumea să poarte. Cei ca noi, încălțați în pantofi cu ștaif, cum se spunea pe vremea mamei, ne întrebam dacă am ales corect încălțămintea. Care mai de care era cu pantofi cu toc înalt și încălțăminte din piele naturală precum pantofii Oxford la bărbați. Dar ce oare trebuie sa purtăm la o nuntă pentru a ne potrivi peisajului și a nu părea că suntem din alt film?

Mireasa

Ei bine, probabil că ai realizat până acum că toate revistele de modă pentru nunți se cheamă: Mireasa, Voalul, etc, deci mireasa este piesa principală a nunții, nu de alta dar să fim serioase este cel mai bun prilej din viața unei fete să fie prințesă. Așa că primul lucru la care ne gândim este cu ce încălțăm mireasa. Majoritatea mireselor aleg o încălțăminte ce le reprezintă: fie un pantof, fie o sanda cu toc înalt, fie o ghetuță de biker sau un tenis alb sau chiar papucei. Ceea ce este ascuns privirilor este că mireasa de cele mai multe ori, adică aș spune ca, 98% din cazuri are măcar două perechi de încălțăminte gata să o servească. Indiferent cât de mult îi place sau nu să danseze, mireasa are o oarecare obligație, cel puțin în tradiția noastră, românească, de a dansa toată noaptea, căci ea este vedeta. Dacă ai ales pentru moral și poze și eveniment o pereche de pantofi cu un toc de 10 sau 12 cm, să țopăi toată noaptea pe ei va fi un exercițiu imposibil. Așa că vei avea nevoie de schimburi, la fel ca și în cazul în care vei avea o pereche de sandale cu toc decent, dar multe, multe barete.

Pantofii, atunci când ești mireasă trebuie aleși în funcție de rochia pe care ai luat-o, dar și de rezistența ta. Dacă ești purtătoare de tocuri înalte nu vei avea o problemă să petreci chiar și șase ore pe niște tocuri impresionante, iar dacă pantofii aleși au multe ornamente, iar rochia ta îi acoperă, atunci nu au niciun rost.

Mirele

Aici lucrurile stau un pic altfel. În funcție de cum vă imaginați nunta și de cum ați plănuit-o exista cam două variante pentru un mire, ambele la extreme. Fie mergeți pe varianta clasică, formală, adică o pereche de încălțăminte pentru bărbați tip Oxford, fie mergeți spre varianta fully casual și hipster, adică o pereche de teniși sau adidași în ton cu costumul îmbrăcat (ce trebuie să fie n același sens jucăuș), dar neapărat încălțăminte de calitate. Orice altă variantă de pantof sau încălțăminte sport va fi total neadecvată pentru rolul deținut.

Domnișoarele și cavalerul de onoare

Din ce în ce mai des se practică și la noi o modă specifică Statelor Unite, și anume, ca mireasa să aleagă pe lângă domnișoarele de onoare și hainele cu care acestea se îmbracă. Unele mirese, mai blânde, aleg doar o culoare, ce va trebui cumva să se regăsească și în vestimentația cavalerului și va fi parte integrantă din tonurile de culoare ale nunții. Alte mirese, aleg chiar și modelul de rochie și în funcție de asta, cavalerul (de unde și numele) trebuie să se adapteze din punct de vedere al coloritului, dar și al stilului. Nu de alta, dar trebuie să aparțină aceleași scene. Pantofii pe care îi poartă fiecare sunt opțiunea individuală a lor, dar trebuie să se potrivească n mod clar cu restul ansamblului. Este de recomandat ca atunci când culoarea rochiei este impusă, culoarea încălțămintei, în special a femeilor să aducă un punct de culoare, în contrast cu restul. În plus, trebuie să fi conștientă că fiind domnișoare de onoare și cavaleri de onoare în cadrul unei nunți aveți unul dintre acele roluri importante în cadrul ceremoniei, drept urmare, trebuie să purtați încălțăminte din piele naturală, de o calitate superioară. Nu trebuie să uitați că veți fi o parte emblematică a pozelor de nuntă, drept urmare dacă rochia sau toaleta purtată va permite încălțămintei să se vadă, aceasta va rămâne în albumul de familie al noilor însurăței. Acest punct este inevitabil în cazul cavalerilor de onoare, pentru că nu există nicio variantă de pantalon ce ar putea acoperii pantoful.

Nuntașii – femei sau bărbați

Pentru partea feminină a nunții probabil c cea mai bună alegere făcută este o pereche de pantofi nude, în varianta de vară ce nu acoperă întregul picior. Tocul este din nou o alegere personală în funcție de gradul de rezistență și obișnuință pe tocuri, dar și de preferințele în materie de dans. Am observat o tendință în ultima vreme ce aduce aminte de cazul miresei: fetele ce se știu mari dansatoare ce nu părăsesc ringul de dans își vor împacheta și o pereche de pantofi comozi, de obicei pantofi sport, iar undeva pe la jumătatea nunți se vor schimba. În schimb doamnele care au o vârstă ușor mai respectabilă, vor alege de la bun început un toc comod. Vestea bun este că anul acesta se poartă tocul ”pisicuță”, acesta fiind un toc asemănător din punct e vedere al aspectului și construcției cu tocul înalt, dar mult mai mic ca înălțime. Acest tip de toc este ideal pentru o nuntă, pentru că ne oferă acel feeling de toc înalt, dar ne permite să ne mișcăm în voie.

Pentru bărbatul participant la nuntă lucrurile stau poate mai simplu decât pentru mire. Alege o pereche de încălțăminte din piele pentru bărbați și adapteaz-o evenimentului. Dacă este o nuntă în aer liber, casual, poți purta chiar și o pereche de loaferși, iar dacă este una într-o locație de lux va trebui să mergi pe pantoful Oxford. Nu purta niciodată sandale la nuntă, dar nici teniși sau adidași dacă rolul tău nu este de mire. Vei arăta ciudat, din cu totul altă poveste. Pentru un bărbat este poate mai important decât pentru o femeie ca încălțămintea purtată la ocazii să fie de o calitate bună. Pantofii de damă pot de multe ori compensa printr-un model deosebit, ieșit din tipare, dar pantoful bărbătesc are foarte puține șanse de a se evidenția în afara calității.

Articole asemanatoare

Cum să cureți perfect pantofii albi

Cum să cureți perfect pantofii albi

Păstrarea încălțămintei cât mai mult timp și într-o stare cât mai apropiată de forma inițială este unul dintre scopurile ...

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

Este un fapt cunoscut că pentru o femeie pantoful trebuie să fie frumos. Dacă treci pe lângă vitrina unui magazin sau...

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

Multă lume consideră că dacă o pereche de pantofi este bună, atunci va trebui să țină mulți ani. Ceea ce este perfect...