Ce încălțăminte să luam cu noi în concediu?

heading_title

A venit vara și o dată cu acest minunat și însorit anotimp vine și acel moment mult așteptat în care ne luăm concediu sau avem vacanță. Dar oare cum să facem să ne asigurăm ca avem cu noi încălțămintea pentru femei potrivită pentru locul în care mergem și hainele e care le luăm cu noi? Apoi, trebuie să luăm în considerație de fiecare dată și faptul că dacă vom călători cu avionul nu ne vom putea lua un bagaj prea mare și prea greu, drept urmare va trebui să le limităm la doar câteva perechi de încălțăminte.

Mi-am propus ca mai jos să trec în revistă majoritatea tipurilor de încălțăminte ce se pot purta vara și cu ce le puteți asorta. Astfel, vă va fi mai simplu să decideți ce luați în bagajul în bagaj și ce lăsați acasă, fără păreri de rău.

Adidașii

Probabil că este cea mai comodă pereche de pantofi creată vreodată. Indiferent că alegi un model clasic sau un model din piele naturală, mai deosebit, acest pantof nu te va trăda. Îl vei putea purta și la o drumeție pe munte, dar și pe străzile întortocheate ale Romei. Poți sări cu ei, te poți mișca în voie, nu trebuie să te temi că îți scapă din picior sau îți prinzi tocul în vreun grătar sau piatră cubică. Drept urmare, dacă ești o fire sportivă și dacă vacanța ta se va petrece în majoritate pe poteci nebănuite, indiferent că mergi la mare sau la munte, atunci cu siguranță trebuie să îți iei perechea de adidași cu tine. În plus, acest tip de încălțăminte este foarte potrivită și pe parcursul călătoriei cu mașina, avionul sau trenul. Poți alerga cu ei, iar piciorul tău poate sta o perioadă lungă și să se simtă confortabil. Adidașii fac casă bună cu majoritatea hainelor: blugi, pantaloni scurți, pantaloni lungi, fuste scurte, etc. Pentru un efect mai styilish atunci când porți adidași cu jeanși, îndoaie un pic manșeta lor pentru a elibera glezna. Alege o rochie sau fustă scurtă sau până un pic sub genunchi, cu un model sport și vei arată elegant, dar gata de drum.

Teniși

Teniși sunt varianta mai ”light” a adidașilor. O pereche de teniși nu numai că oferă o mare comoditate în mișcare, dar se pot adapta oricărei ținute și ocazii. Alături de o pereche de jeanși sunt comozi și poți colinda cu ei peste tot. Dar alături de o fustiță de voal sau una plisată de satin poți să creezi cu ajutorul lor o ținută potrivită chiar și pentru un cocktail în natură sau o seară șic în oraș.

Flip-flops

Dacă mergi la mare, probabil că acești papucei sunt deja primii pe lista cu lucruri de luat cu tine. Ușor de încălțat, extrem de practici atunci când trebuie să trecem prin nisip sau chiar prin apă și în plus ocupă și foarte puțin spațiu în valiza ta. Îi poți purta afară la plajă, dar îi poți folosi chiar și pe post de papuci atunci când ești în hotel. Flip-flops se pot purta cu foarte multe tipuri de îmbrăcăminte: orice tip de fustă de vară, vaporoasă, lungă sau scurtă, cu o pereche jeanși skinny sau cu pantaloni scurți. Îi poți asorta chiar și la or rochiță ușoară de vară, scurtă sau la pantalonii capri. Evită însă să porți această încălțăminte cu rochii lungi.

Saboții sau papucii de vară

Această categorie este una mult mai largă, ce include multe variante de papuci pentru stradă. Sunt diferiți de Flip-flops pentru că nu au bareta în Y sau bucla care să separe degetul mare de restul degetelor, ca în cazul celor mai sus amintiți. Pot fi eleganți cu toc mic sau înalt sau pot să nu aibă toc deloc, pot fi platforme sau chiar saboții clasici cu toc gros, talpă de lemn groasă și botul închis sau deschis. Aici variantele fiind atât de diverse, va trebui să alegi probabil nu numai perechea de care nu te poți despărți, dar și cea care este mai comodă. Acest tip de încălțăminte nu este deloc potrivită dacă intenționezi să mergi pe munte sau pe un teren accidentat, pentru că te vor incomoda foarte mult, fiind nelegați de piciorul tău. Ei sunt foarte potriviți dacă ți-ai propus să vizitezi o zonă caldă, dar fără schimbări de nivel importante (fără scări sau dâmburi, multă piatră cubică, etc) sau dacă pur și simplu te afli la mare ca sa stai și să te relaxezi. Acest tip de încălțăminte se poate asocia cu fuste scurte și lungi sau rochii de vară, dar și cu o pereche de jeanși sau pantaloni scurți. Dacă vrei să faci senzație pe plajă poți lua o pereche deosebită de papucei cu toc și să îi porți alături de un costum de baie fabulos și un pareo. Saboții merg foarte bine cu o vestimentație boho chic, dar se potrivesc și hainelor de tip marinăresc.

Mocasinii / pantofi slip-on / loaferși

Aici avem iar o categorie destul de extinsă, dar majoritatea se poate combina foarte bine cu orice tip de îmbrăcăminte de vară, în plus au marele avantaj de a fi ușor de încălțat, comozi și foarte important, ușor de transportat. Mocasinii merg perfect cu orice tip de pantaloni, scurți, capri sau lungi, jeanși sau chiar pantaloni eleganți, dar nu se potrivesc foarte bine cu fustele și rochiile. Loaferși se potrivesc cu orice tip de fustă, dar și cu rochiile, dar merg foarte bine doar cu pantalonii până la gleznă. Modelele de încălțăminte românească din piele naturală propuse de producători anul acesta îți vor oferi enorm de multe variante.

Sandalele

O pereche de sandale elegante cu toc pot foarte ușor înlocui o pereche de pantofi cu toc atunci când este vară. Dacă ți-ai propus ca în concediul tău să vezi o piesă de teatru sau să mergi la o petrecere elegantă, atunci această pereche de sandale te poate salva minunat. Iar dacă nu aveai ceva de acest gen în plan și brusc se ivește oportunitatea vei avea cu să te încalți. Tocul nu trebuie să fie extrem de înalt, dar modelul ales trebuie să fie elegant. Dacă deții o pereche de sandale prinse de gleznă sau cu barete nude sau argintiu, atunci ele sunt partenerele tale de călătorie. Sandalele sunt mai flexibile decât pantofii, drept urmare, chiar dacă au toc, se vor putea aranja mai bine în bagajul tău. Sandalele se potrivesc cu orice tip de îmbrăcăminte de vară.

În funcție de preferințele tale, vei putea lua o pereche sau mai multe de încălțăminte cu tine, dar experiența că va spune că două perechi de încălțăminte sunt îndeajuns cam pentru price tip de călătorie. Trebuie să luați în calcul toți factorii, dar cei mai importanți sunt gradul de confort fizic pe care vi-l oferă pantoful respectiv și confortul psihic pe care vi-l aduce o frumoasă pereche de sandale sau saboți. Totuși va pot da un sfat important: încearcă să alegi întotdeauna, mai ales vara, încălțămintea din piele naturală. Motivul este unul legat de sănătatea picioarelor tale: pielea naturală îi permite pielii tale să respire natural.

Articole asemanatoare

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

12 sfaturi simple care să vă ajute să alegeți pantofii perfecti

Este un fapt cunoscut că pentru o femeie pantoful trebuie să fie frumos. Dacă treci pe lângă vitrina unui magazin sau...

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

7 sfaturi pentru o încălțămintea mai confortabilă și mai curată

Multă lume consideră că dacă o pereche de pantofi este bună, atunci va trebui să țină mulți ani. Ceea ce este perfect...

Culoarea potrivita de pantofi pentru ținuta ta

Culoarea potrivita de pantofi pentru ținuta ta

Acum un an ți-ai cumpărat o pereche de încălțăminte din piele naturală roz prăfuit pentru că se purta foarte...